KRKA BIKE: Za svakoga po nešto! – Bike NP Krka

KRKA BIKE: Za svakoga po nešto!

Srednji i gornji tok rijeke Krke idealno su odredište za sve one koji svoj odmor žele provesti aktivno u netaknutoj prirodi zbog svoje specifične konfiguracije terena i prirodnih fenomena u okruženju. Nacionalni park „Krka“ proširio je svoju turističku ponudu uredivši dvanaest biciklističkih ruta koje spajaju najatraktivnije dijelove parka, nudeći pritom neke sasvim nove ljepote i izazove. Pritom se mislilo na sve tipova biciklista: od početnika preko rekreativaca do profesionalaca – svatko može pronaći pravi izazov za sebe.

Brdskih ruta ima ukupno tri, namijenjene su biciklistima s dobrom fizičkom kondicijom i naprednim vještinama upravljanja biciklom a vozi se po uređenim i neuređenim šumskim stazama s usponima i spustovima koji mogu imati i veći nagib.

Cestovne rute, kojih je na području Parka tri, karakterizira vožnja sportskim cestovnim biciklima po kvalitetnim asfaltiranim cestama, na rutama iznadprosječne ukupne duljine i različitih visinskih profila. Namijenjene su aktivnim sportašima koji traže fizički zahtjevne sportske izazove.

Za aktivne obiteljske izlete u prirodu, kao i za povremene rekreativce, predviđeno je šest treking-ruta, koje kombiniraju vožnju po asfaltiranim cestama s vožnjom po kvalitetnim makadamskim putovima, bez tehnički zahtjevnih dijelova.

Sve su rute detaljno označene kako bi se posjetiteljima olakšalo kretanje, uz nezaobilazna odmorišta i vidikovce s kojih puca pogled od kojeg zastaje dah.

Prilikom planiranja biciklističkog izleta na Krku imajte na umu da se ulaznice naplaćuju za ulaze Skradinski buk, Roški slap, Manastir Krka i Burnum, te ih na vrijeme osigurajte. Detaljan cjenik potražite OVDJE.